• Over de Integriteits­commissie JenV

    De drie commissieleden waaruit de Integriteitscommissie JenV bestaat, zijn na een sollicitatieprocedure benoemd namens de minister van Justitie en Veiligheid. Bij de selectie waren de Departementale OndernemingsRaad, vakbonden en meerdere directeuren betrokken.

Lees voor

Omdat de commissie volledig buiten het ministerie van Justitie en Veiligheid is geplaatst en zelf verantwoordelijk is voor haar budget, is de commissie ook geheel onafhankelijk. Het secretariaat wordt gevoerd vanuit het CAOP. Ook de digitale omgeving van de Integriteitscommissie JenV wordt vanuit het CAOP beheerd. Uw melding van een vermoeden van een misstand, integriteitsschending of benadeling wordt op die manier met de grootste zorg behandeld in een veilige omgeving.

Lees voor

De commissieleden stellen zich voor

De drie commissieleden hebben veel ervaring op het gebied van integriteitskwesties. Ze zijn onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar. In de video hiernaast stellen zij zich aan u voor. Indien u geen cookies heeft geaccepteerd, kunt u de video op YouTube bekijken.

Frank Kerckhaert interview

Wilt u meer informatie over de verschillende commissieleden? Bekijk dan hun profielpagina door op de knop onder hun foto te klikken.

Lees voor

Secretariële ondersteuning

De Integriteitscommissie JenV heeft voor de uitoefening van haar werkzaamheden een meldpunt ingericht. Het meldpunt bestaat uit speciaal daarvoor opgeleide functionarissen van het CAOP (coördinator van het meldpunt is Linda van Gorkum).

U kunt zich rechtstreeks wenden tot dit meldpunt met uw melding van een (vermoeden van een) misstand, integriteitsschending of benadeling.

De commissie wordt bij de uitoefening van haar werkzaamheden verder ondersteund door een secretarieel team bestaande uit:

  • Carina van Agten, secretaris
  • Rob Dircke, juridisch adviseur tevens plv. secretaris
  • Zerina Fatehmahomed, adjunct-secretaris
  • Azmoen Jimidar, secretaresse

Uw telefonische of digitale melding wordt in ontvangst genomen door het meldpunt. Uw melding wordt vervolgens doorgezet naar de secretaris die er daarna voor zorgt dat uw melding met de juiste informatie bij de Integriteitscommissie JenV terechtkomt.

Bekijk de laatste publicaties

Goed voorbeeld doet volgen

De Tweede Kamer heeft in september 2020 besloten een zelfstandig en onafhankelijk College van onderzoek integriteit in te stellen. Dit college gaat toezien op naleving van de Gedragscode...

Artikel

Eerste podcast Integriteitscommissie JenV

Deze eerste podcast van de Integriteitscommissie gaat over integriteit aan de hand van vragen van medewerkers.

Podcast icoon Podcast

Jaarverslag 2020 Integriteitscommissie JenV

In het jaarverslag 2020 blikt de Integriteitscommissie JenV terug op het afgelopen jaar. Op 1 juni 2020 is het Meldpunt Integriteit JenV geopend.

Aankondiging
Lees voor

Contact