• Over de Integriteits­commissie JenV

    De drie commissieleden waaruit de Integriteitscommissie JenV bestaat, zijn na een sollicitatieprocedure benoemd namens de minister van Justitie en Veiligheid. Bij de selectie waren de Departementale OndernemingsRaad, vakbonden en meerdere directeuren betrokken.

Omdat de commissie volledig buiten het ministerie van Justitie en Veiligheid is geplaatst en zelf verantwoordelijk is voor haar budget, is de commissie ook geheel onafhankelijk. Het secretariaat wordt gevoerd vanuit het CAOP. Ook de digitale omgeving van de Integriteitscommissie JenV wordt vanuit het CAOP beheerd. Uw melding van een vermoeden van een misstand, integriteitsschending of benadeling wordt op die manier met de grootste zorg behandeld in een veilige omgeving.

De commissieleden stellen zich voor

De drie commissieleden hebben veel ervaring op het gebied van integriteitskwesties. Ze zijn onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar. In de video hiernaast stellen zij zich aan u voor. Indien u geen cookies heeft geaccepteerd, kunt u de video op YouTube bekijken.

Frank Kerckhaert interview

Wilt u meer informatie over de verschillende commissieleden? Bekijk dan hun profielpagina door op de knop onder hun foto te klikken.

Secretariële ondersteuning

De Integriteitscommissie JenV heeft voor de uitoefening van haar werkzaamheden een meldpunt ingericht. Het meldpunt bestaat uit speciaal daarvoor opgeleide functionarissen van het CAOP (coördinator van het meldpunt is Linda van Gorkum).

U kunt zich rechtstreeks wenden tot dit meldpunt met uw melding van een (vermoeden van een) misstand, integriteitsschending of benadeling.

De commissie wordt bij de uitoefening van haar werkzaamheden verder ondersteund door een secretarieel team bestaande uit:

  • Carina van Agten, secretaris
  • Laurens Raijmakers, juridisch adviseur tevens plv. secretaris
  • Zerina Fatehmahomed, adjunct-secretaris
  • Azmoen Jimidar, secretaresse

Uw telefonische of digitale melding wordt in ontvangst genomen door het meldpunt. Uw melding wordt vervolgens doorgezet naar de secretaris die er daarna voor zorgt dat uw melding met de juiste informatie bij de Integriteitscommissie JenV terechtkomt.

Bekijk de laatste publicaties

Integriteitscommissie JenV publiceert uitkomst eerste zaak

De Integriteitscommissie JenV heeft de uitkomst gepubliceerd van de eerste zaak die door de commissie is afgehandeld.

Aankondiging

De 10 stappen van het meldingsproces

Ben je benieuwd hoe je een melding doet bij de commissie? Er is nu een visual beschikbaar waarin het doen van een melding bij de commissie in 10 heldere stappen wordt uitgelegd.

Aankondiging

‘Durf integriteitsschendingen te melden’

Voorzitter Frank Kerckhaert schreef een artikel voor Binnenlands Bestuur: ‘Pas als wij als externe commissie ons een duidelijk beeld hebben gevormd van een melding...

In de media

Contact