Profiel Anne Mieke Zwaneveld

portret van Anne Mieke Zwaneveld

Anne Mieke Zwaneveld (1962) begon haar loopbaan als rechterlijk ambtenaar in opleiding. In de periode 1993 tot en met 2010 was zij eerst werkzaam als officier van justitie en later als vice-president in de strafsector van de rechtbank Rotterdam. In 2010 werd ze gemeentelijk ombudsman in Rotterdam en meerdere andere gemeenten in de regio Rotterdam Rijnmond. Sinds 2022 is zij voorzitter van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden. Daarnaast is zij plaatsvervangend voorzitter van de klachtencommissie van het Erasmus Medisch Centrum.

Anne Mieke wil graag een bijdrage leveren aan de integriteit van het openbaar bestuur. Zij vindt het belangrijk dat medewerkers meldingen en klachten voor kunnen leggen aan een externe, benaderbare en veilige organisatie. Zij zet zich in om met onafhankelijk onderzoek feiten te achterhalen, omdat alleen dan een goede beoordeling van meldingen en klachten mogelijk is en oplossingen worden bereikt. Op die manier hebben burgers, medewerkers, verantwoordelijke leidinggevenden en bestuurders vertrouwen in de overheid.

Anne Mieke vervult diverse nevenfuncties, onder andere:

  • Voorzitter van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden
  • Vicevoorzitter van de klachtencommissie patiĆ«nten Erasmus MC
  • Voorzitter VvE van het appartementencomplex waar zij woont

Bekijk ook:

De commissieleden stellen zich voor

De drie commissieleden hebben veel ervaring op het gebied van integriteitskwesties. Ze zijn onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar. In de video hiernaast worden ze aan u voorgesteld.

Interview met Anne Mieke Zwaneveld

Contact