Publicaties

Publicaties

Videoreeks Het goede gesprek

In de videoreeks ‘Het goede gesprek’ gaat de Integriteitscommissie JenV in gesprek met medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Advies over melding van ongewenste omgangsvormen

De Integriteitscommissie JenV heeft in mei 2023 een rapport gepubliceerd met een advies over een melding van ongewenste omgangsvormen.

‘Zorgvuldig integriteitsonderzoek kost tijd’

Een persoonsgericht integrititeitsonderzoek vraagt om uiterste zorgvuldigheid. En dat kost tijd, zo schrijft Frank Kerckhaert in een artikel voor Binnenlands Bestuur.

Jaarverslag 2022 Integriteitscommissie JenV

In 2022 zijn er 39 meldingen gedaan, een flinke stijging ten opzichte van 2021. Lees in het jaarverslag meer over de activiteiten, meldingen en het bereik van de commissie in 2022.

Advies over melding van vermoeden niet-integer handelen door leidinggevenden

De Integriteitscommissie JenV heeft in februari 2023 een rapport gepubliceerd met advies over een melding van vermoeden van niet-integer handelen door leidinggevenden.

Advies over melding van bejegening na interne melding

De Integriteitscommissie JenV heeft een adviesrapport gepubliceerd, met advies over een melding van bejegening na het doen van een interne melding.

Maak problemen bespreekbaar en voer het goede gesprek

Wat betekent integriteit voor commissielid Edith Snoeij? En waarom is een onafhankelijke integriteitscommissie zo belangrijk? Lees het interview.

Advies over vier meldingen vermoedens van misstanden

De Integriteitscommissie JenV heeft in oktober 2022 een rapport gepubliceerd met advies over een melding. Lees de samenvatting.

‘Meteen het goede gesprek voeren’

Voorzitter Frank Kerckhaert schreef een artikel voor Binnenlands Bestuur naar aanleiding van de recent afgesloten CAO Rijk 2022-2024.

Advies over melding besluit tot toegangsontzegging en acties betrokkenen

De Integriteitscommissie JenV heeft in juni 2022 een rapport gepubliceerd met advies over een melding. Lees de samenvatting.

Contact