Publicaties

Themabijeenkomst gaf inzicht in hoe te handelen bij lastige integriteitsdilemma’s

28 maart dook NextJenV tijdens een interactieve themabijeenkomst in de wereld van integriteit. We blikken terug op een geslaagde middag.

Artikel

Podcast Integriteitscommissie JenV: in gesprek met SG Dick Schoof

In deze podcastaflevering gaan we in gesprek met oud-voorzitter Frank Kerckhaert en Dick Schoof, secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Podcast

Voorzitter Febe Deug aan het woord over integriteit

In dit interview vertelt Febe wat integriteit voor haar betekent en waarom ze ervoor kiest om deel te nemen aan de Integriteitscommissie JenV.

Febe Deug © Juri Hiensch Photography Interview

Nieuwe voorzitter Integriteitscommissie JenV per 1 januari 2024

Febe Deug is per 1 januari 2024 de voorzitter van de Integriteitscommissie JenV. Daarmee neemt zij het stokje over van Frank Kerckhaert.

Artikel

Videoreeks Het goede gesprek

In de videoreeks ‘Het goede gesprek’ gaat de Integriteitscommissie JenV in gesprek met medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Video

‘Zorgvuldig integriteitsonderzoek kost tijd’

Een persoonsgericht integrititeitsonderzoek vraagt om uiterste zorgvuldigheid. En dat kost tijd, zo schrijft Frank Kerckhaert in een artikel voor Binnenlands Bestuur.

In de media

Maak problemen bespreekbaar en voer het goede gesprek

Wat betekent integriteit voor commissielid Edith Snoeij? En waarom is een onafhankelijke integriteitscommissie zo belangrijk? Lees het interview.

portret van Edith Snoeij Interview

‘Meteen het goede gesprek voeren’

Voorzitter Frank Kerckhaert schreef een artikel voor Binnenlands Bestuur naar aanleiding van de recent afgesloten CAO Rijk 2022-2024.

In de media

‘Meteen extern melden integriteitskwesties altijd mogelijk’

Voorzitter Frank Kerckhaert schreef een artikel voor Binnenlands Bestuur naar aanleiding van de nieuwe wet ‘Wet bescherming klokkenluiders’.

In de media

Als de spaanders je om de oren blijven vliegen

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Maar, schrijft Frank Kerckhaert, wat als je als nieuweling niet geaccepteerd wordt in het team en collega’s er andere regels op nahouden?

Artikel

‘Integriteit gaat over verantwoording afleggen en tegenmacht’

Al meer dan 25 jaar houdt Anne Mieke Zwaneveld zich vanuit haar werk bezig met integriteitszaken. Lees in dit interview wat integriteit en een sociale werkomgeving voor haar betekenen.

Interview

Goed voorbeeld doet volgen

De Tweede Kamer heeft in september 2020 besloten een zelfstandig en onafhankelijk College van onderzoek integriteit in te stellen. Dit college gaat toezien op naleving van de Gedragscode...

Artikel

Eerste podcast Integriteitscommissie JenV

Deze eerste podcast van de Integriteitscommissie gaat over integriteit aan de hand van vragen van medewerkers.

Podcast

De 10 stappen van het meldingsproces

Ben je benieuwd hoe je een melding doet bij de commissie? Er is nu een visual beschikbaar waarin het doen van een melding bij de commissie in 10 heldere stappen wordt uitgelegd.

Infographic

‘Durf integriteitsschendingen te melden’

Voorzitter Frank Kerckhaert schreef een artikel voor Binnenlands Bestuur: ‘Pas als wij als externe commissie ons een duidelijk beeld hebben gevormd van een melding...

In de media

‘Integriteitscommissie wil gevonden worden’

FNV Magazine interviewde commissielid Edith Snoeij: ‘Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft met het instellen van onze commissie wel iets uit handen...

In de media

Voorzitter Frank Kerckhaert aan het woord over integriteit

In dit interview vertelt hij over wat integriteit voor hem betekent en schetst hij een beeld van de ideale, veilige werkomgeving.

Interview

‘Nieuw bij JenV: een onafhankelijke integriteitscommissie’

In juni 2020 is de onafhankelijke integriteitscommissie JenV ingesteld. Binnenlands Bestuur publiceerde hierover een artikel.

In de media

Instellingsbesluit

Besluit van de minister van Justitie en Veiligheid van 28 mei 2020, houdende instelling van een Integriteitscommissie voor het ministerie van Justitie en Veiligheid (ICJenV).

Artikel

Contact